Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Skola u inkluziji  (Прочитано 540 пута)
anuska
Newbie
*
Поруке: 2

Погледај профил
« послато: Децембар 19, 2009, 12:17:59 »

Volila bih da se jave kolege sa svojim komentarima o inkluziji u skoli. Ova tema je skoro svim uciteljima  poznata. Svi smo se susretali sa decom koja imaju potrebe za dodatnom podrskom. Kakva su vasa iskustva?
Сачувана
ana8
Newbie
*
Поруке: 1

Погледај профил
« Одговор #1 послато: Фебруар 01, 2010, 05:43:58 »

Verovatno si se vec detaljnije informisala o inkluziji! Ako te i dalje interesujue nesto o TOME, ti se oglasi! Mada, ono sto je u Evropi inkluzija, kod nas, cini mi se, ne postoji! Неодлучан Iako sam SVIM SRCEM za inkluziju, cini mi se da to kod nas traljavo ide! U odeljenju imam ucenika sa posebnim potrebama, tako da znam STA i O CEMU pricam! On je, zaista, pravo blago za nase odeljenje, nase odeljenje je blago za njega Смешко, a ipak, ponekad mi se cini da mi smetamo njemu i da on smeta nama! Неодлучан Ko ima dete sa posebnim potrebama u odeljenju, znace o cemu pricam! Pa, volela bih da cujem jos neka iskustva u vezi sa inkluzijom!
Сачувана
anuska
Newbie
*
Поруке: 2

Погледај профил
« Одговор #2 послато: Фебруар 01, 2010, 10:19:04 »

Ana8, drago mi je da si se javila. Svako ko radi u odeljenju  zna da smo imali tu vrtstu osetljive dece. Zavisi koja grupa osetljivosti je u pitanju, osetljivost- ovako namerno pisem, to smo naucili na seminaru. Termini i nista novo.  Ja sam iz Zajecara, skola u kojoj radim je jedna od 8 u Srbiji koja je ukljucena u projekt Inkluzije. Skoro smo imali seminar na ovu temu, veruj mi muka mi je kad cujem sva deca su za skolu. Jesu, ja imam neprijatno iskustvo, imam ucenika sa nasilnickim ponasanjem, sto sam na svojoj kozi osetila. Ako ti nesto treba, od planova javi se, poslacu ti model. Volela bih da se opet javis. Pozz
Сачувана
caca68
Newbie
*
Поруке: 1

Погледај профил
« Одговор #3 послато: Април 07, 2010, 05:16:43 »

Идуће године водим први разред и очекујем да ћу  имати дете са посебним потребама. Не плашим се додатних обавеза, и до сада смо радили диференцирано са децом,само не знам како и на основу којих показатеља се праве посебни планови рада за ту децу.Просто, добијеш дете са дијагнозом и треба да предвидиш постигнућа. На основу чега сте то планирали?
Сачувана
sladja
Newbie
*
Поруке: 6

Погледај профил E-mail
« Одговор #4 послато: Јун 08, 2010, 12:57:48 »

Drage kolege,

posle svih obuka o izradi IOPa nadam se da ste INKLUZIRALI!

Pozdrav!
Сачувана
sladja
Newbie
*

Погледај профил E-mail
« Одговор #5 послато: Јун 13, 2010, 06:47:42 »

Postovana Anka,

rad sa decom sa posebnim potrebama je nas svakodnevni rad. Ucitelji nikada nisu odvajali decu u odnosu na njihove potrebe i mogucnosti.
Sva deca imaju pravo na INDIVIDUALNI OBRAZOVNI PLAN rada. Pitanje je samo koliko mi mozemo da pomognemo deci? Ne bih volela da nasa sujeta preraste u svemogucnost, da pomislimo da smo defektolozi.Ne treba zaboraviti na Specijalne Osnovne skole za slabovidu decu "Veljko Ramadanovic" u Zemunu ili "Radivoj Popovic" za decu sa problemima sluha, a koje rade besprekorno i pored svakodnevnog rada aktivni su ucesnici na mnogobrojnim takmicenjima (npr. sah )
 Ne zaboravite i one nadprosecne. Trebalo bi da pravimo IOP i za njih. Moj komentar je trebao da otvori nova pitanja, stavove i mogucnosti ucitelja u INKLUZIJI. Da li ste INKLUZIRALI? Gde je nase mesto u ovoj temi? Da li moze da se cuje i nasa uciteljska rec pre nego prionemo na pisanje IOPa... a radimo ga odavno.
Nadam se da se slazete s mojim misljenjem!

Pozdrav Sladja
Сачувана
sladja
Newbie
*

Погледај профил E-mail
« Одговор #6 послато: Јун 14, 2010, 08:48:52 »

Draga Anka,

Osecam da smo na istom putu i da nas muce slicni strahovi u vezi inkluzije.
Ljubavi i strpljenja ZA SVU decu imamo na pretek.Sada vidim da imamo i kolege koji sirom Srbije koji su na istom zadatku vec dugi niz godina a da o tome javno nisu pricali. Mislim da je ovo pravo mesto da podelimo nasa iskustva, stavove i tako ojacamo i krenemo dalje znajuci da nismo sami.

Drago mi je sto sam Vas na ovaj nacin upoznala jer iz svake Vase reci zraci optimizam i iskustvo. :

Pzdrav Sladja
Сачувана
Странице: [1]
  Штампај  

Пребаци се на: